Znanstveno predavanje o jogi

Home  >>  Novice  >>  Znanstveno predavanje o jogi

Znanstveno predavanje o jogi

23
Jan,2015
Gregor Kos
off

Joga je izvor duhovnosti in modrosti, ki presega telesni nivo posameznika ter nas vodi v harmonijo s samim seboj in svetom okrog nas. Uči namreč, da smo neločljivo povezano s celotnim kozmosom ter da lahko samo skozi spoznanje in doživetje te celovitosti potešimo svoj notranji nemir ter željo po znanju in trajni sreči.

V nedeljo, 25. 1. 2015, bo dr. Dejan Dinevski, ki v mariborskem Društvu Joga v vsakdanjem življenju že 24 let poučuje jogo in meditacijo, predstavil meditacijo in njene učinke v nekoliko drugačni luči:

ZNANSTVENO IN RAZISKOVALNO POTRJENI UČINKI MEDITACIJE

NA TELO, PSIHO IN ŽIVLJENJE ČLOVEKA

Naj vam za pokušino namignemo samo nekaj preverjenih učinkov: izboljšanje zdravja, zmanjšanje stresa, čustvena stabilnost, boljši spomin in pozornost, izboljšanje odnosov z bližnjimi in, ne boste verjeli, ampak je res, celo rast in višjo aktivnost določenih možganskih centrov, ki je opazna že po treh mesecih rednega meditiranja (po 20 minut na dan). Več podrobnosti in skrivnosti, kako doseči želene učinke, boste izvedeli v nedeljo.

Del srečanja so tudi badžani (duhovne pesmi) ter krajša meditacija, zato s seboj prinesite običajno opremo za vadbo joge. Srečanje bo potekalo od 17.00 do 19.30, zaključili pa ga bomo s pestro vegetarijansko pogostitvijo.

Vstop je prost!

Lokacija:

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Maribor
Ruška cesta 104
2000 Maribor